Kundportalen Knowledge base – Sparar tid och minskar fel

Rätt kunskap och uppdaterad information är nyckeln till att minska misstag och öka effektiviteten i arbetet. SD Worx’s Knowledge base är ett steg i rätt riktning.
– Kundportalens Knowledge base, eller kunskapsbanken, fungerar som en support som är öppen dygnet runt. Informationen är alltid uppdaterad och kunder kan få hjälp direkt – oavsett när behovet dyker upp, säger Erik Robertsson, Product Owner på SD Worx.

I SD Worx’s kundportal finns en stor kunskapsbank med syfte att erbjuda användare den information som just de behöver, vid just det tillfället. Här finns produktinformation, nyheter och manualer.

– I vår Knowledge base finns en blandning av nyheter, manualer och teknisk dokumentation med artiklar som täcker stora kunskapsområden. Här kan du hitta alltifrån hur en reseräkning ska registreras, till hur semester ska ansökas eller en manual till en speciell del av exempelvis Aditro HR. Inne i kunskapsportalen publiceras också nyheter i realtid, och det finns möjlighet att direkt ställa en fråga och få hjälp, förklarar Erik Robertsson.

Populärt att lösa problem utan kontakt med support

Idén bakom kunskapsportalen kommer från kundernas egen önskan att i större utsträckning själva kunna finna rätt information.

– De flesta användare vill hitta information och försöka lösa eventuella problem på egen hand, innan de kontaktar supporten. Den här trenden syns i hela samhället, där allt fler väljer självscanning i mataffären eller självincheckning på flygplatsen. Det går snabbare och det är bekvämt – och så ska vår Knowledge base också vara, säger Erik Robertsson.

Sparar tid och minskar fel

– Många använder manuella administrationsguider. Men den texten är bara aktuell och relevant precis när den skrivs eller uppdateras. Med Knowledge base uppdateras informationen i realtid, vilket gör att det är enkelt att få ut rätt kunskap till rätt personer. Det sparar både tid och onödiga fel i arbetet, säger Erik Robertsson och listar fler fördelar med kunskapsbanken:

  1. Uppdaterad: Genom möjligheten att prenumerera på kanaler är det enkelt att alltid vara uppdaterad om nya funktioner och andra nyheter som förenklar ditt arbete.
  2. Spara tid: Genom att själv snabbt söka fram informationen slipper du sitta i kö till en support.
  3. Hjälp när du vill: Knowledge base är alltid öppen. Om du jobbar kväll inför en tight deadline finns det möjlighet till stöd och hjälp, även när supporten är stängd.

– Vi försöker alltid göra förbättringar för att hjälpa våra kunder på bästa möjliga vis. Ett exempel på framtida utveckling är att vi kommer inkludera fler filmer och klipp som visar informationen, så att det finns fler sätt att ta till sig kunskap på. Vi jobbar också på en integrationslösning som ska göra det möjligt att med bara ett klick komma från en viss del i exempelvis Aditro HR till den delen i Knowledge base, säger Erik Robertsson.


Kolla även in