Lönesystem ></p>

SD Worx Lön

Marknadens bästa svenska lönesystem som stödjer fler än 120 kollektivavtal

Lönesystem

Med SD Worx Lön kan du vara säker på att svenska lagändringar och regelverk alltid efterföljs i systemet utan att du behöver köpa till dyra uppgraderingar. SD Worx, tidigare Aditro, är på den svenska marknaden ensamma om att inkludera underhåll av centrala kollektivavtal utan extra kostnad eller tillägg av konsulttimmar.

Företag köps och säljs, fusioneras och delas upp. Medarbetare jobbar i olika bolag i koncernen samtidigt och några är korttidsanställda. Nya lagar träder i kraft och kollektivavtal omförhandlas. Nya integrationer till partners och myndigheters system behöver fungera smidigt och säkert. För att ert lönesystem ska klara av allt detta behövs en leverantör som hela tiden utvecklar och förbättrar systemen för framtiden – innan den är här.

Vill du läsa mer om lön? Du hittar våra senaste blogginlägg här >>

Demo av SD Worx Lön

Se en 11 minuters demo av gränssnitten och funktionerna i SD Worx Lön, tidigare Aditro Lön.

Du får se hur en löneperiod genomförs i lönesystemet, från öppnat utbetalningstillfälle till uttag av all utdata. Demon visar också de vanligaste funktionerna för en löneadministratör och en systemförvaltare.Webinar: Automatisera era löneprocesser med SD Worx digitala lönemånad

Josefin Cronebäck, System Analyst SD Worx

Att arbeta manuellt när det kommer till lön kan vara både tidskrävande och riskfyllt – den mänskliga faktorn gör nämligen att risken för kostsamma misstag ökar och att viktiga steg lätt faller mellan stolarna.

Genom att istället automatisera era löneprocesser kan både misstag undvikas och fördelar vinnas!

Se vårt inspelade webinar där vi går igenom:

  • Vad en digital lönemånad innebär för dig och ditt företag
  • Hur du gör i praktiken för att schemalägga lönemånadens processer
  • Vad du kommer vinna av att automatisera era löneprocesser

Klicka här för att se webinaret >>

Viktigaste fördelarna med SD Worx Lön

Processtöd och automatisering

SD Worx Lön innehåller ett inbyggt processtödsverktyg där du sätter upp din löneprocess och återanvänder den. Är tidsbesparande, ger ökad kvalitet och enkel överblick.

Anpassningsbart

Systemet har stor flexibilitet och kan anpassas efter ditt företags specifika behov. T ex kan lokala avvikelser till ett kollektivavtal enkelt implementeras och underhållas över tid.

SD Worx Lön signalerar eventuella ändringar i ditt centrala avtal så att dina lokala anpassningar matchar förändringarna.

Centrala kollektivavtal

SD Worx Lön levereras med ditt företags centrala kollektivavtal. Fördefinierade beräkningsregler ingår. SD Worx underhåller de centrala kollektivavtalen och uppdaterar ditt system vid förändringar.

Avancerade beräkningar

Möjlighet att själv bygga avancerade beräkningar som passar just ditt företag.

Integration

Smidig integration med HR-system, myndigheter, externa organisationer och ekonomisystem.

Lönesystemet är sömlöst integrerat till vårt HR-system men också kompatibelt och förberett för flera andra partnersystem. Med hjälp av ett API (Application Programming Interface) eller traditionell Business-to-Business-integration får du en enkel möjlighet till integrationer.

Rapport- och analysverktyg

SD Worx Lön inkluderar ett kraftfullt sökverktyg. Man kan även komplettera lösningen med SD Worx HR Analytics – ett sk Dashboard-verktyg.

Flexibel konfigurering av behörighet till data

Möjlighet att styra behörighet för användare, roller och populationer – accesser kan styras både på funktionell och organisatorisk nivå.

Effektiv implementering

Smidig och snabb implementering baserad på erkänd projektmodul.

ISO27001 och ISAE3402 ger inbyggd säkerhet

Hög säkerhetsnivå. SD Worx molnbaserade tjänster såsom SD Worx Lön är certifierade genom ISO27001 och våra outsourcingtjänster är certifierade enligt ISAE3402.

Capio S:t Görans Sjukhus AB – Ett nära samarbete mot enklare HR- och löneadministration

Capio S:t Görans Sjukhus stod inför utmaningen att hitta ett modernt löne- och HR-system. De sökte en lösning för både offentlig- och privat sektor. Målet var att täcka in och hantera tusentals anställda, över 100 lokala överenskommelser och fem olika kollektivavtal i ett system. ”Det krävde verkligen stor kapacitet och SD Worx, tidigare Aditro, levererade”, berättar lönechefen Rose-Marie Huldén.

Läs mer om Capio S:t Göran och deras val av lönesystem

Tjänster kring SD Worx Lön

Med SD Worx flexibla lönetjänster kan du välja hur mycket du vill göra själv och hur mycket du vill att vi ska ta hand om när det gäller lönehanteringen. Söker du ett nytt lönesystem, en outsourcingpartner eller kanske något mittemellan? Vi har lösningen som passar just ditt företag.

Smidigt lönesystem

SD Worx Lön Premium

SD Worx Lön Premium är en skalbar lönetjänst för dig som använder vår molntjänst SD Worx Lön. Du kan välja till tjänsten om du behöver hjälp med systemförvaltning, drift och lönehantering i händelse av oplanerad frånvaro.

AI, automatiserade processer, kunniga lönespecialister och dedikerad rådgivningstjänst minskar din sårbarhet gällande kompetens inom systemförvaltning, processhantering och integrationer samt även det dagliga lönearbetet.

Läs mer om SD Worx Lön Premium

Konsulttjänster för lön och HR för lönesystem

Konsulttjänster

Med årtionden av erfarenhet av affärsprocesser och IT-lösningar vill vi att våra kunder ska dra nytta av vår kompetens. Vi delar dessa färdigheter med dig genom våra professionella tjänster som består av konsulttjänster och implementering, support och utbildningstjänster.

Läs mer om SD Worx konsulttjänster

AMS - Application Management Service

Application Management Service (AMS)

Systemhantering är en specialistkompetens som kan vara sårbar för ett enskilt företag. Vi erbjuder våra kunder hjälp med systemhantering som kan kännas lite jobbigt eller svårt. Kontakta oss för att utarbeta ett förslag som passar just din verksamhet. Molntjänster gör det enklare att vid behov skaffa kringliggande tjänster som t ex systemförvaltning – AMS (Application Management Service).

SD Worx AMS-team ser till att ert lönesystem eller HR-system är kontinuerligt uppdaterat och optimerat efter er verksamhets aktivitet. Ni behöver inte längre oroa er för kompetensbrist inom systemförvaltningen och kan därför lägga energi på till exempel löne- och HR-processerna.

Läs mer om SD Worx tjänst Application Management Service (AMS)

Löneoutsourcing

Löneoutsourcing

Med SD Worx som partner för outsourcing av lön och HR får du ett komplett löne- och HR-kontor till ditt förfogande som hanterar allt det administrativa arbetet enligt gällande lagar och regler.

Läs mer om löneoutsourcing

Kolla in vårt inspelade webinar om Automation, AI och Machine Learning och hur man applicerar det till Lön och HR!

Internationell lönehantering

När det kommer till lönehantering möter internationella företag ofta en stor utmaning: olika löneleverantörer och processer i de olika länderna kräver mycket jobb för att harmonisera den globala lönehanteringen och konsolidera rapporteringen. Undvik dessa problem genom att jobba med en leverantör som kan leverera globala lönelösningar i över 150 länder. Vi stödjer internationella organisationer genom att tillhandahålla lönesystem för flera länder, sömlös integration med Core HR och tid- och frånvarorapportering, globala rapporteringsmöjligheter och löneoutsourcing i flexibla paketeringar – i en enda styrmodell.

  • Outsourca komplex lönehantering till våra lokala experter
  • Välj ett centraliserat löneteam, en lokal kontakt i varje land, eller kanske en kombination som passar dina speciella behov
  • Rapportera på Core HR-data och lönekostnader snabbare utan att lägga manuellt arbete och ta affärsbeslut snabbare
  • Använd SD Worx Core HR och få en hel end-to-end lösning. Eller koppla ihop det med ditt HRIS system
  • Ett kontrakt som täcker styrmodell, tjänster och verktyg – för alla länder

Läs mer om internationell lönehantering med SD Worx (på engelska) >>